5 tips voor een makkelijke life sciences recruitment 

Wil je een life sciences recruitment gemakkelijk maken? Lees dan deze 5 tips in dit artikel goed door. Het is zeker te begrijpen dat het niet altijd even makkelijk is om de juiste kandidaat te vinden. Daarom ontvang je hier wat handvatten. Zo zorg je ervoor dat de zoektocht naar geschikte kandidaten vlekkeloos verloopt.

 

Life sciences recruitment begint met vragen stellen aan jezelf

Tip één is het stellen van de juiste vragen. Het is belangrijk dat je weet waar je precies naar op zoek bent. Welke competenties moeten de kandidaten bezitten? Werkervaring is niet altijd vereist, maar kan wel een pré zijn. Zorg ervoor dat je duidelijk aangeeft wat er van de kandidaat verwacht wordt. Vraag ook naar hun motivatie en interesses. Op deze manier krijg je snel een goed beeld van de persoon in kwestie.

 

Stel ook vragen aan de kandidaat zelf

Vragen stellen voor life sciences recruitment is ook essentieel tijdens het sollicitatieproces zelf. Zorg ervoor dat je de kandidaat uitdaagt en interessante vragen stelt. Op deze manier leer je de kandidaat echt goed kennen en weet je of hij of zij geschikt is voor de vacature. Verder is het ook van belang om na te gaan of de kandidaat zich wel prettig voelt bij de bedrijfscultuur.

 

Zet een selectieprocedure op

Tip drie voor een goede life sciences recruitment is het opzetten van een selectieprocedure. Dit hoeft niet altijd heel formeel te zijn, maar het is wel handig om een aantal stappen in het recruitmentproces vast te leggen. Zo weet je zeker dat je alle kandidaten op dezelfde manier beoordeelt en dat je geen belangrijke stappen overslaat. Ook is het slim om ervoor te zorgen dat je dezelfde vragen aan alle kandidaten stelt. Op deze manier kun je ze eerlijk vergelijken.

 

Houd een goed intakegesprek

Tip vier voor life sciences recruitment is het houden van een goed intakegesprek. Dit gesprek is erg belangrijk, want hier maak je de definitieve keuze of de kandidaat wel of niet geschikt is voor de functie. Zorg ervoor dat je genoeg tijd neemt om alles goed te bespreken en stel voldoende vragen. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

 

Wees altijd eerlijk

Als laatste tip is het van belang om altijd eerlijk te zijn. Zowel naar jezelf, maar ook naar de kandidaat. Wees eerlijk over wat er van de kandidaat verwacht wordt en laat ook duidelijk weten als de kandidaat niet geschikt is. Op deze manier voorkom je onnodige teleurstellingen en verspilling van tijd. Door de juiste vragen te stellen aan jezelf en de kandidaat weet je snel of diegene geschikt is. Stel ook een selectieprocedure op en neem tijdens het intakegesprek genoeg tijd om alles goed door te nemen. Wees altijd eerlijk naar jezelf en de kandidaat toe. Op deze manier maak je het life sciences recruitment voor jezelf én de kandidaat een stuk makkelijker. Volg deze tips op en life sciences recruitment zal een fluitje van een cent zijn.