Timemanagement als dierenarts

Een goed planning en timemanagement is erg belangrijk voor een goed lopende praktijk. Zoals in elke job is tijd geld. Verstreken uren krijg je niet meer terug en het geld dat je misschien had kunnen krijgen zul je nooit zien. Ook voor je werk-privé balans is een goede planning noodzakelijk. Is deze er niet, dan gaat het vaak gebeuren dat je overuren maakt om iets in te halen. Daarom hebben wij in deze blogs enkele tips verzameld om jou te helpen met je timemanagement.

 

Start op tijd

Dit is zo gemakkelijk om te doen, en heeft een groot effect. In de morgen even een half uurtje hebben om te plannen en de uitdagingen van de dag te bekijken kan wonders bewerken. Je weet wat je te wachten staat. Niets gaat je nog verrassen.

 

Vergeet je pauze niet

Ook al heb je veel werk te doen, is het belangrijk om ook een pauze te nemen. Na een pauze ben je weer opgeladen en motiveert. Zo ga je je job veel beter en vlotter doen. Als een uur pauze te veel voor je is, kun je deze ook gewoon verdelen over de dag. Bijvoorbeeld zou je 2 half uurtje pauzes kunnen hebben.

 

Onvoorziene afspraken

In een dierenartspraktijk kan het altijd gebeuren dat er onverwachte dingen tussenkomen. Hou hier tijd voor vrij in je planning. Als er toch niets komt, kun je altijd ander werk verrichten. Als er toch iets zou gebeuren, zul je blij zijn voor de tijd die je hebt vrijgehouden.

 

Je aandacht

Het kan moeilijk zijn om de hele tijd je aandacht op het werken te hebben. Je mobiel bijvoorbeeld vraagt vaak je tijd. Het is een goed idee om een werktelefoon te hebben. Zo wordt je niet door privé gerelateerde dingen afgeleid. Voor noodgevallen kun je je werknummer doorgeven aan je vrienden.

 

Een nieuwe job

Als het je nog altijd niet lukt om alles op een rij te krijgen is het misschien tijd voor een nieuwe job. Als je nog altijd met dieren wilt werken kun je het best een kijkje nemen op vetplace. Dit is een vacaturesite voor jobs in een dierenpraktijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dierenarts vacature.