Optimale veiligheid in uw bedrijf

veiligheidsadviseer in terneuzen

Optimale veiligheid door een veiligheidskundige

U heeft als ondernemer een wettelijke verplichting om voor een veilige werkvloer te zorgen voor uw werknemers. Daar komt vaak meer bij kijken dan u denkt. Veiligheid is iets dat op verschillende gebieden in de bedrijfsvoering terugkomt. Dat u hier als ondernemer niet meteen wegwijs in bent, is dan ook zeker niet raar. In die situatie kan een veiligheidskundige u helpen. Lees in dit blog hoe een veiligheidskundige u helpt met de veiligheid in uw onderneming,

Onderzoek en advies

Een veiligheidskundige zorgt voor een gezonde werkomgeving en voor het voorkomen van acute gezondheidsproblemen. Een veiligheidskundige is opgeleid in het herkennen, opsporen en aangeven van veiligheidsrisico’s voordat ze tot ongelukken en andere calamiteiten leiden. Met brede kennis van wet- en regelgeving zorgt hij of zij ervoor dat uw personeel gezond en veilig het werk uit kan voeren.

Trainingen en opleidingen

Door middel van onderzoek naar veiligheidsrisico’s kan een veiligheidsdeskundige trainingen en opleidingen geven aan personeel. Zo kunnen sommige van uw personeelsleden opgeleid worden tot preventiemedewerkers of trainingen geven waarmee ze zelf RI&E kunnen doen. In iedere situatie is bewustwording het belangrijkste voor het veilig en verantwoord werken.

Voordelen met een veiligheidsdeskundige

Door een veiligheidsdeskundige in de arm te nemen, zorgt u in uw bedrijf voor de volgende voordelen:

  • Gezondheidsbedreigende factoren op de werkvloer worden tijdig opgemerkt.
  • Gezondheidsrisico’s die uw personeel loopt door de werkomstandigheden worden in kaart gebracht. Vervolgens wordt altijd advies gegeven over hoe werkomstandigheden geoptimaliseerd kunnen worden.
  • Uw werknemers kunnen advies vragen over hoe ze hun eigen werk veiliger en verantwoorder kunnen uitvoeren.
  • Een veiligheidsdeskundige werkt altijd nauw samen met andere vakspecialisten, zoals arbeidsdeskundigen, organisatie hygiënisten, etc. Zo staat er altijd groot scala aan kennis voor u klaar.
  • Een veiligheidsprofessional heeft altijd een preventief effect.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over wat een veiligheidsdeskundige kan betekenen voor uw organisatie in Terneuzen? Stel uw vragen dan gerust via het contactformulier.