Kun jij deelnemen aan de NOW-regeling?

Misschien ben jij degene die kan deelnemen aan de NOW-regeling, maar vraag deze niet alleen aan! Wanneer jij van plan bent deel te nemen aan de NOW-regeling, dan is het handig hier een specialist bij in te schakelen. Dat is natuurlijk niet zonder reden, want jij zit waarschijnlijk vol in je emotie, omdat je bedrijf zoveel verlies lijdt. Dat laatste is ook niet zo gek, maar op deze manier kun jij fouten maken bij de aanvraag. Deze fouten dien je echt te voorkomen, om zo nog grotere problemen uiteindelijk tegen te gaan. Met de juiste hulp weet jij namelijk zeker dat je niets over het hoofd ziet en ben je er zeker van dat de aanvraag op de juiste manier de deur uit gaat. Wij gaan je meer vertellen over deze NOW-regeling, want misschien heb jij er ook wel recht op!

Hoe weet jij of je gebruik kunt maken van de regeling?

Inmiddels zijn er meerdere NOW-regelingen, dit heeft vooral te maken met de verschillende lockdowns tijdens de pandemie die wij in ons land hebben meegemaakt. Er zijn natuurlijk haken en ogen verbonden aan het aanvragen van zo één regeling, hierdoor is het goed om te weten wat er van je gevraagd wordt. Of jij recht hebt op de NOW? Dat is wat lastig te bepalen, omdat hier veel meer dan je denkt op van toepassing is. Zo is het onder andere van belang duidelijk te weten hoeveel verlies jij inschat, maar nog veel belangrijker hoeveel omzet jij verwacht had. Je ontvangt bijvoorbeeld een maximale vergoeding van slechts 85 procent van het omzetverlies dat jouw bedrijf heeft geleden. Op deze manier kun je personeel nog wel door blijven betalen, ook als deze een tijdelijk contract hebben.

Het aanvragen van de NOW, lees alles op blended.law

Je kunt een offerte op maat aan vragen bij blended.law/v/now-verklaring/, hier zitten namelijk een behoorlijk team van specialisten. Ze weten precies welke wegen er bewandeld moeten worden voor het aanvragen van de NOW-regeling, op deze manier weet jij zeker dat de aanvraag goed gebeurt en ook dat de aanvraag spoedig zal gaan verlopen. Er zitten wel kosten verbonden aan de hulp van de aanvraag, maar hoe hoog deze zal zijn hangt af van wat je allemaal nodig bent. Dit kun je overleggen net als de lengte van de aanvraag, want dit is toch wel een veelgestelde vraag bij velen.

Wat gebeurt er als je te veel geld ontvangt?

Als jij te veel tegemoetkoming zal ontvangen, dan zal dat terugbetaald moeten worden. Hoe je het te veel ontvangen geld terugbetaald is afhankelijk van de afspraken die jij gemaakt hebt. Het kan zelfs voorkomen dat het niet mogelijk is terug te betalen, dan zal er een betaalregeling getroffen moeten worden. Men snapt namelijk wel dat jij erg veel problemen hebt gekregen door de pandemie, waardoor er minder mogelijkheden zouden kunnen zijn. Doe dit altijd in overleg en blijf altijd in contact met de schuldeiser, want alleen zo kan het op de juiste manier opgelost worden.