Een SEO Expert inhuren betaalt zich dubbel en dwars uit

Tegenwoordig is het als ondernemer van cruciaal belang om een goede online marketingstrategie te hebben. SEO is hier een belangrijk onderdeel van. Het is dus van belang dat hier veel aandacht aan wordt besteed. Je kunt dit zelf doen of een SEO expert inhuren. Dit laatste kost natuurlijk geld, maar levert je ook enorm veel op. In dit artikel leggen we je uit wat SEO is en waarom het slim is om een SEO Expert in te huren.

Wat is SEO?

SEO is de afkorting van ‘Search Engine Optimization’, oftewel in het Nederlands ‘Zoekmachine Optimalisatie’. Zoals de naam als zegt, is het een verzamelnaam voor de activiteiten die ervoor zorgen dat jouw website goed kan worden gevonden op het internet.

Dit werkt als volgt. Een zoekmachine zoals Google bepaalt op het moment dat een gebruiker een zoekopdracht doet op basis van ruim 250 algoritmen welke websites de volgorde van de resultaten. Google vindt het belangrijk dat de meest relevante resultaten als eerste worden getoond. Maar er zijn dus veel meer zaken waarop wordt gelet. Als je jouw website dusdanig inricht, dat deze voldoet aan de algoritmen van Google, zal je dus hoog in de zoekresultaten komen te staan.

SEO Onderdelen

SEO bestaat uit drie belangrijke componenten. Allereerst is het belangrijk dat je relevante en kwalitatief goede teksten hebt die aansluiten bij de intentie van de persoon die de zoekopdracht doet. Een goede structuur en het gebruik van de juiste zoektermen zijn hierbij onontbeerlijk. De zoektermen die voor jouw branche goede resultaten geven, achterhaal je door een zoekwoordenonderzoek.

Daarnaast spelen techniek en veiligheid een belangrijke rol. Zo zal een trage websitegebruikers afschrikken en zal ook een lagere ranking van Google krijgen. Zorg ervoor dat jouw website op alle soorten apparatuur goed werkt. Leg de focus op mobiele apparatuur. Het overgrote deel van de online aankopen, gebeurt namelijk via een smartphone.

Linkbuilding is het derde component. Hierbij maakt men onderscheid naar interne en externe linkbuilding. Bij interne linkbuilding maak je een link op jouw site die doorverwijst aan een andere pagina binnen jouw site. Zo maak je het voor de gebruiker eenvoudiger om door jouw site te navigeren. Bij externe linkbuilding gaat het om andere relevante websites die naar jouw site verwijzen. Hoe meer verwijzingen je krijgt, des te belangrijker Google jouw website vindt.

Waarom een SEO Expert inhuren?

De concurrentie op internet is moordend. Je moet je als ondernemer dus onderscheiden van je concurrenten. Een SEO Expert inhuren is dan ook heel verstandig. Deze kent de fijne kneepjes van het vak en weet dus precies op welke wijze jouw website kan worden geoptimaliseerd. Dit zorgt ervoor dat je meer bezoekers, ook wel organisch verkeer genoemd, naar jouw site trekt. Hierdoor wordt de kans op conversie ook weer groter waardoor jouw omzet zal toenemen.

Benieuwd naar wat een SEO expert voor jou kan betekenen? Kijk dan eens op varamedia.be. Zij gaan graag met je in gesprek over de voordelen van SEO voor jouw bedrijf.