De leukste steden voor een avondje uit in België

We kennen allemaal de stad die nooit slaapt: New York, maar ook het Europese België kent genoeg steden waar je zelfs op een doordeweekse dag heerlijk kunt genieten van een lange nacht vol drankjes, dansjes en een gezellige sfeer. In deze blog ga ik het hebben over het nachtleven in een aantal grote Belgische steden.

Luik

We beginnen dit rijtje met de levendige stad luik en dan voornamelijk de wijk La Carré. Gevuld met zo’n 40 cafés en clubs kun je hier goed terecht voor een heerlijk avondje uit. Je begint de avond met een heerlijk Jupiler biertje, wat in de stad zelf word gebrouwen, en gaat daarna over tot een aantal dansjes op de dansvloer van een van de vele clubs die de stad rijk is. Grote clubs zijn onder andere Le Cadran, met 2800 vierkante meter aan dansvloer en L’escalier, met vele liveshows en technofeesten.

Antwerpen

Een andere grote stad, wat onder buitenlanders misschien bekender is, is Antwerpen. Antwerpen is naast een echte winkelstad, ook een stad waar je ’s avonds volop kunt genieten van dansjes en drankjes. Antwerpen is honderden clubs, restaurants en bars rijk. Een aanrader is om een bierwandeling te boeken. Zo leer je naast leuke bars, ook de lekkerste bieren van België kennen. In het centrum van Antwerpen zijn vooral de Kaasrui, Lijnwaadmarkt en Torfbrug trekpleisters voor toeristen. Hier vind je fantastische skihut- en karaokebars waar je de avond gezellig kunt beginnen. Voor grote clubs heb je onder andere de beroemde club Phantom Antwerp.

Brussel

Natuurlijk kunnen we de hoofdstad van België niet overslaan in dit rijtje: Brussel. Naast dat Brussel bekend staat om culturele aspecten zoals Manneke Pis en de Sint Michel kathedraal, is ook het bruisende nachtleven niet mis. Voor de echte techno liefhebbers heb je clubs zoals Fuse of Zodiak en het rock-’n-roll publiek vindt zijn avondje uit in Madame Moustache. Voor een meer elegante club kun je terecht bij Bar Rouge.

België is naast deze drie steden natuurlijk nog veel groter. Zo heb je bijvoorbeeld ook nog de steden Hasselt, bekend om het grote festival Pukkelpop, Leuven, Bergen, Gent en Brugge.

Al dit feesten is natuurlijk heel gezellig en leuk, maar voor sommige kan overmatig alcoholgebruik ook leiden tot ernstige klachten buiten het nachtleven om. Hierbij stelt met vaak de vraag: Wanneer ben je alcoholist? Gelukkig staat er altijd verslavingszorg voor je klaar voor het beantwoorden van deze vraag en hulp bij het behandelen van alcohol- en andere vormen van verslaving.